As entidatz, que aseguran que “plega o momento de meter a os partius en contra d'a discriminación lingüistica” han presentau a iniciativa en cinco idiomas, entre ells aragonés, catalán, y castellán.
Los citaus achents plantioron l'anyo pasau en o Congreso d'os Deputaus una propuesta a los partius con seis compromisos concretos "pa construyir una sociedat basada en a libertat, la igualdat y la democracia". Ditos compromisos estioron presentaus un anyo dinantes per los achents implicaus en o manifiesto 'Diversidat lingüistica: libertat, igualdat y democracia'.
Diez partius facioron suya la petición y lo 3 d'aviento rechistroron la proposición no de lei -PNL-. Asinas, se preveye que en o proximo mes se debatirá la propuesta.
D'ixa traza, y de cara a lo debat, los achents promotores d'a iniciativa consideran "interesant compartir con a ciudadanía los contenius replegaus en a suya propuesta y que estioron asumius per diferents partius, pa quan se debata la proposición no de lei". Ya que, dillá d'a diversidat lingüistica, "se charrará de construyir la sociedat en valors de chusticia y igualdat y los partius habrán de situar las suyas opinions en función d'ixes parametros".
Pa rematar, los achents abanzan que en as proximas semanas levarán a cabo "atras iniciativas de cara a difundir los contenius d'o debat en a socieda".
Libertat, igualdat y democracia 📺https://t.co/62TIr0Vc6r
— Nogara Religada (@AC_Nogara) February 18, 2021
[cat] El manifest Diversitat lingüística: llibertat, igualtat i democràcia es debatrà en el Congrés
La iniciativa ha estat promoguda por NOGARÁ, a Mesa Pola Normalización Lingüistica, CIEMEN, Iniciativa Pol asturianu, Kontseilua, Plataforma per a Llengua, Òmnium, Escola Valenciana y Acció Cultural d'o País Valencià, els qui assenyalen que “hem difós en cinc idiomes el contingut de la proposta que vam presentar l'any passat al Congrés de Madrid de cara a l'debat que tindrà lloc d'aquí a unes setmanes. Arriba el moment de posar els partits en contra de la discriminació lingüística”.
Els esmentats agents plantegem l'any passat al Congrés dels Diputats una proposta als partits amb sis compromisos concrets per construir una societat basada en la llibertat, la igualtat i la democràcia. Aquests compromisos van ser presentats un any abans pels agents implicats en el manifest Diversitat lingüística: llibertat, igualtat i democràcia.
Deu partits van fer seva la petició i el 3 de desembre van registrar la proposició no de llei. Així, es preveu que en el pròxim mes es debatrà la proposta.
D'aquesta manera, i de cara al debat, els agents promotors de la iniciativa consideren “interessant compartir amb la ciutadania els continguts recollits en la seva proposta i que van ser assumits per diferents partits, per quan es debati la proposició no de llei. Ja que, més enllà de la diversitat lingüística, es parlarà de construir la societat en valors de justícia i igualtat i els partits hauran de situar les seves opinions en funció d'aquests paràmetres”.
Finalment, els agents avancem que en les pròximes setmanes portaran a terme “altres iniciatives de cara a difondre els continguts de l'debat en la societat”.
[cas] El manifiesto Diversidad lingüística: libertad, igualdad y democracia se debatirá en el Congreso
La iniciativa ha sido promovida por NOGARÁ, a Mesa Pola Normalización Lingüística, CIEMEN, Iniciativa Pol asturianu, Kontseilua, Plataforma per la Llengua, Òmnium, Escola Valenciana y Acció Cultural del País Valencià, quienes señalan que “hemos difundido en cinco idiomas el contenido de la propuesta que presentamos el año pasado en el Congreso de Madrid de cara al debate que tendrá lugar dentro de unas semanas. Llega el momento de poner a los partidos en contra de la discriminación lingüística”.
Los citados agentes plantearon el año pasado en el Congreso de los Diputados una propuesta a los partidos con seis compromisos concretos para construir una sociedad basada en la libertad, la igualdad y la democracia. Dichos compromisos fueron presentados un año antes por los agentes implicados en el manifiesto Diversidad lingüística: libertad, igualdad y democracia.
Diez partidos hicieron suya la petición y el 3 de diciembre registraron la proposición no de ley-PNL-. Así, se prevé que en el próximo mes se debatirá la propuesta.
De esa manera, y de cara al debate, los agentes promotores de la iniciativa consideran “interesante compartir con la ciudadanía los contenidos recogidos en la propuesta y que fueron asumidos por diferentes partidos, para cuando se debata la proposición no de ley. Ya que, más allá de la diversidad lingüística, se hablará de construir la sociedad en valores de justicia e igualdad y los partidos deberán situar sus opiniones en función de esos parámetros”.
Por último, los agentes adelantan que en las próximas semanas llevarán a cabo “otras iniciativas de cara a difundir los contenidos del debate en la sociedad”.