Mundo

Neix Irídia, centre per la defensa dels drets humans a Catalunya

Aquesta organització vol integrar el treball d’intervenció directa davant de situacions de vulneració dels drets fonamentals, amb els processos d’incidència política i social, amb l’objectiu de generar canvis polítics i legislatius en matèria de drets humans
| 16 octubre, 2015 23.10

Avui al Col·legi de Periodistes de Barcelona s’ha presentat el Centre per la Defensa de Drets Humans Irídia. Aquesta organització vol integrar el treball d’intervenció directa davant de situacions de vulneració dels drets fonamentals, amb els processos d’incidència política i social, amb l’objectiu de generar canvis polítics i legislatius en matèria de drets humans.

En la roda de premsa hi han intervingut dos membres d’Irídia, Andrés Garcia Berrio, advocat, i Mariana Huidobro, afectada pel cas del 4F que es reflexa en el documental Ciutat Morta, que han assenyalat que és imprescindible combinar el treball directe de suport a les persones afectades amb l’elaboració de campanyes, informes i formacions en les diferents matèries que es treballen.

També han volgut destacar que aquest projecte ve a sumar-se a la xarxa ja existent de persones, entitats i col·lectius de defensa dels drets humans. A l’acte han estat acompanyats per Alba Cuevas, de SOS Racisme Catalunya, David Bondia, President de l’Institut de Drets Humans de Catalunya, Eva Labarta, advocada i membre de l’Autoritat Catalana per la Prevenció de la Tortura i Joao França, periodista de Eldiario.es.

El projecte principal d’aquesta associació sense ànim de lucre és el Servei d’Atenció i Denúncia davant de casos de Violència Institucional (SAIDAVI), que pretén «oferir assistència jurídica i psicosocial a les persones que pateixin una situació de maltractament en el marc del sistema penal català». Per tal de posarlo en funcionament han llançat una campanya de micromecenatge a la plataforma goteo.

El 22 d’octubre a les 18.30h es durà a terme un acte de presentació del projecte a l’aula magna de la UB Raval en què participaran diferents personalitats d’entitats de defensa dels drets humans, mitjans de comunicació com La Directa, així com membres d’Irídia.

16 octubre, 2015

Autor/Autora


Vimeo
Ocurrió un error. Comprueba que el id 1756922 corresponde a un 0 y que existe.
Twitter
Facebook

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.

CERRAR