Mundo

Marina Albiol acusa al PP de “recolzar la deriva feixista d’Orbán” amb la seua votació al Parlament Europeu

"No només no s'han abstingut, sinó que alguns dels europarlamentaris del Partit Popular han votat en contra de les sancions. Són, per tant, còmplices de la deriva feixista d'Orbán i del que està passant a Europa", ha indicat la portaveu d'Esquerra Unida en el Parlament Europeu
| 13 septiembre, 2018 10.09
Marina Albiol acusa al PP de “recolzar la deriva feixista d’Orbán” amb la seua votació al Parlament Europeu
Marina Albiol. Foto: IU

La portaveu d’Esquerra Unida en el Parlament Europeu, Marina Albiol, ha acusat als eurodiputats del PP de “recolzar la deriva feixista de Viktor Orbán”, amb el seu posicionament en la votació que ha donat el vist-i-plau de l’Eurocambra per a que es tramite l’aplicació de l’Article 7 del Tractat de la Unió a Hongria per posar en perill l’Estat de dret.

Malgrat haver anunciat que tots s’abstindrien, alguns dels eurodiputats del PP com Pilar Ayuso, Carlos Iturgaiz o Gabriel Mato han votat en contra de les sancions al govern hongarès, “junt amb la Lliga Nord, el Ukip, el Front Nacional i la senyora Mussolini” mentre Esteban González Pons ni tan sols ha emès el seu vot, la qual cosa “els col·loca en l’extrema dreta del seu propi grup parlamentari”.

“No només no s’han abstingut, sinó que alguns dels europarlamentaris del Partit Popular han votat en contra de les sancions. Són, per tant, còmplices de la deriva feixista d’Orbán i del que està passant a Europa”, ha indicat Albiol. “El pitjor és que no és cap novetat: han recolzat des del principi a Orbán i han volgut tapar els seus disbarats. Que ningú oblide l’acollida que va tindre durant el Congrés dels Populars Europeus a Madrid fa tres anys”.

Albiol ha criticat les explicacions del cap de la delegació i vicepresident del Partit Popular Europeu, Esteban González Pons, qui ha assegurat després del vot que no volien convertir el Parlament Europeu en un tribunal: “González Pons sol fer discursos grandiloqüents sobre els valors d’Europa, el nacionalisme, la solidaritat i els populismes, però a l’hora de la veritat se li’n va la força per la boca”, remarca Marina Albiol.

“El que hui han recolzat és “no sancionar la persecució a les persones migrants, el tancament de diaris, la segregació de xiquets gitanos de les escoles o la prohibició dels estudis de gènere. Estan fent la guitza al projecte europeu que diuen defensar amb tant d’èmfasi”.

La votació, que s’ha tancat amb 448 vots a favor, 197 en contra i 48 abstencions ratifica el recolzament de l’Eurocambra a que s’inicie l’apicació de l’Article 7 del Tractat de la UE a Hongria, la qual cosa comportaria, com a mesura més important, treure-li els seus drets com a Estat membre de la UE; entre altres coses, el seu dret a vot en les reunions del Consell.

13 septiembre, 2018

Autor/Autora


Flickr
Twitter
Facebook

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.

CERRAR