#RepúblicaCAT Mundo

La CUP inicia la campanya ‘Horitzó República’ per presentar el seu full de ruta cap a la República

La campanya de la CUP té com a intenció desenvoolupar “processos col·lectius en clau constituent: una agenda de sobiranies que, complementada amb l’actuació de les institucions públiques, ha de permetre al poble català afrontar amb millors condicions el proper embat contra el règim del 78”
| 26 julio, 2018 16.07
La CUP inicia la campanya ‘Horitzó República’ per presentar el seu full de ruta cap a la República
Foto: CUP

Aquest dijous 26 de juliol la CUP ha donat el tret de sortida a la campanya ‘Horitzó República: construïm sobiranies des d’ara’, la qual pretén “socialitzar un programa estratègic per avançar en la ruptura amb el Règim del 78.”

Segons la formació anticapitalista “el gran repte que afronta el moviment republicà actualment és la dinamització quotidiana d’estructures de mobilització popular a partir de programes polítics concrets, el bastiment d’espais sobirans dins i fóra del marc institucional existent, en definitiva, el desplegament i consolidació de noves materialitats que basteixin un bloc social capaç de consolidar el procés d’autodeterminació català”.

És per aques motiu que la CUP vol traçar un nou horitzó col·lectiu de construcció republicana i per això ha iniciat una agenda de transformació social basada en el desenvolupament de “processos col·lectius en clau constituent: una agenda de sobiranies que, complementada amb l’actuació de les institucions públiques, ha de permetre al poble català afrontar amb millors condicions el proper embat contra el règim del 78”.

Més concretament, ha presentat un conjunt de propostes encaminades a construir “espais materials de sobirania popular, des de ja, evidenciant la possibilitat i necessitat de desplegar pràctiques col·lectives en clau republicana i constituent”.

Aquestes propostes, en la que s’ha apostat pel procés sobiranista com una possibilitat d’emancipació i transformació, estan dirigides a ser desenvolupades “tant des de dins com des de fora de les institucions (autonòmiques i municipals)”.

Per aquest motiu, la CUP presenta la campanya ‘Horitzó República’, que es desenvoluparà durant la resta de l’estiu i tardor del 2018. En ella es treballaran quinzenalment propostes per construir sobiranies i espais de contrapoder en diferents eixos a través d’actes arreu del territori: sobirania energètica, financera, productiva, popular, laboral, tecnològica, residencial, feminista, sanitària, educativa i alimentària.

26 julio, 2018

Autor/Autora


Flickr
Twitter
Facebook

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.

CERRAR