Culturas

“Fulles”, el primer treball de Eixam, nova banda de rock del Matarranya

Eixam va nàixer al setembre del passat any 2015 quan uns amics, alguns d'ells que ja haviem tocat en grups com Los Draps, Temps al Temps o Notinkson, es comencen a reunir "per a matar l'avorriment intentant fent algo de música", ens expliquen a AraInfo
| 4 abril, 2016 16.04

D’aquesta forma comencem a quedar setmanalment al “Garito“ d’Arens de Lledó. «Allí poc a poc vam anar donant forma a velles i noves cançons intentant unir los diferents estils i influències de tots los membres del grup. De mesclar rock, folc, pop, punk i metal va eixir la música d’Eixam que és algo bastant difícil de definir. Tot i això, la podríem emmarcar en algun punt entre lo power pop i lo post rock en lletres que van des de la reivindicació a la poesía», afegeixen.

“Fulles” va arribar quasi sense esperar-lo quan lo grup va decidir plasmar lo treball que s”habie anat fent los primers mesos d’assajos. «De la mà de Franchi (Monegrian Wood), que va portar tots los bàrtuls als “Garito“ d’Arens de Lledó, es va fer l’enregistrament de cinc temes durant los dies 4,5,6,7 i 8 de desembre del passat 2015. Durant l’enregistrament el grup va tindre la col·laboració de Alex (Cabarets) i Sara a les veus, i Franchi que va posar veus i guitarres allí a on va voler. Posteriorment, lo mateix Franchi va mesclar i masteritzar l’EP a Monegrian Wood (Saragossa)», continuen.

“Fulles” inclou los cinc primers temes compostos pel grup. “Arrels” és la cançó que obrix lo disco i supose una reflexió sobre lo pas del temps i l’evolució personal, ’10” gire al voltant dels pensaments més personals, “Vam nàixer aquí” posa paraules «a la contradicció de viure al món rural», “Tots” és «una crida a la fugacitat de la vida» i “Anònims” (adaptació d’un poema de German Bernús) «explicite la influència del passat al present». Musicalment aquest primer treball es caracteritze per jugar en los mitjos temps, les veus i la mescla de guitarres clares i distorsionades, tot acompanyat d’unes bases rítmiques simples però efectives.

Actualment, després de publicar digitalment “Fulles”, que es pot descarregar i escoltar gratuïtament a través del bandcamp d’Eixam, el grup està preparant-se per a intentar presentar en directe los temes de “Fulles” juntament en alguns temes nous.

Portada de 'Fulles'.

Portada de “Fulles”.

4 abril, 2016

Autor/Autora


Twitter
Facebook

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.

CERRAR