Mundo

Marina Albiol reclama que l’Església no puga rebre diners públics mentre no respecte els drets fonamentals de les persones

La portaveu d’Esquerra Unida al Parlament Europeu Marina Albiol ha reclamat a la Comissió Europea que inste a les administracions de l’Estat espanyol a deixar de destinar fons a l’Església catòlica: “No pot continuar rebent diners públics una institució que no respecta els drets fonamentals de les persones”, subratlla Albiol.
| 10 mayo, 2017 11.05
Marina Albiol reclama que l’Església no puga rebre diners públics mentre no respecte els drets fonamentals de les persones
Marina Albiol. Foto: IU

La portaveu d’EU a l’Eurocambra al·ludeix al recent cas de la Cofradía de Lledó a Castelló de la Plana, que ha impedit l’accés d’una persona a la seua junta directiva per la seua condició d’homosexual i casat amb un home, complint el vet exercit pel propi bisbat de Sogorb-Castello.

Par a Albiol, “és una mostra més del caràcter retrògrad i extremista de la jerarquia eclesiàstica espanyola, que ens té acostumades a comentaris, comportaments i accions que discriminen greument a persones per la seua condició sexual”.

No obstant, l’eurodiputada castellonenca ha puntualitzat que “el que traslladem a Brussel·les no és només la nostra preocupació davant aquest nou cas concret d’homofòbia, sinó el fet que una institució que sistemàticament trepitja els drets de les persones continue rebent diners públics”.

Albiol, en aquest sentit, remarca que els Pressupostos Generals de l’Estat reserva diners públics “per a un estament masclista i homòfob”, però no es limita a aquestes aportacions: “Administracions autonòmiques, provincials i locals fan arribar fons públics a l’Església de diverses maneres, ja siga finançant celebracions religioses, subvencionant centres d’ensenyament o mantenint espais de culte. El que reclamem a Europa és que no permeta que es continue subvencionant una activitat que altera la convivència i sistemàticament maltracta els drets de les dones i de col·lectius de persones”.

10 mayo, 2017

Autor/Autora


Flickr
Twitter
Facebook

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.

CERRAR