Mundo #RepúblicaCAT

Marina Albiol reclama a la Unió Europea que intervinga davant la deriva autoritària de l’Estat espanyol

La portaveu d'Esquerra Unida al Parlament Europeu Marina Albiol ha reclamat a la Comissió Europea que investigue les retallades a drets fonamentals que s'estan patint a l'Estat espanyol des que el Parlament català va aprovar la celebració del referèndum del proper 1 d'octubre
| 13 septiembre, 2017 17.09
Marina Albiol reclama a la Unió Europea que intervinga davant la deriva autoritària de l’Estat espanyol
Marina Albiol. Foto: IU

Albiol denuncia tant la prohibició a TV3 d’informar sobre el referèndum, com el fet que també haja estat prohibit l’acte que estava previst celebrar a Madrid al voltant de la consulta. Per a la portaveu d’EU a l’Eurocambra, “ja fa temps que estem assistint a una deriva totalitària de l’Estat, impulsada pel govern del PP. Des de la imposició de lleis antidemocràtiques, passant per la persecució i processament d’artistes, humoristes i tuiters, fins la progressiva suspensió de la independència del poder judicial, hem anat fent passes enrere en quant a qualitat democràtica”.

“No obstant”, continua Albiol, “els esdeveniments que s’estan produint els últims dies relacionats amb l’1-O estan sent un autèntic atac frontal als drets democràtics. Des de l’escorcoll d’una impremta i d’un mitjà de comunicació, fins a les prohibicions anunciades ahir del dret a la informació i de l’acte a Madrid, assistim a una situació excepcional al si de la Unió Europea, per això demanem a les seues autoritats que intervinguin per aturar aquest avanç autoritari”.

L’eurodipitada assenyala que s’estan vulnerant tant els articles 10, 11 i 12 de la Carta dels Drets Fonamentals de la UE com la pròpia Declaració Universal dels Drets Humans en els articles 19 i 20, relatius a la llibertat de l’expressió, d’informació i de reunió. Per a Marina Albiol, “el govern del PP i els seus companys de travessia autoritària estan atacant frontalment drets que estan garantits en una societat mínimament democràtica. O la Unió Europea pren mesures i garanteix els drets de la ciutadania, o no sabem fins on pot arribar aquesta escalada d’autoritarisme dels, ara més nítidament que mai, hereus del franquisme”.

13 septiembre, 2017

Autor/Autora


Flickr
Twitter
Facebook

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.

CERRAR