Mundo

Les Kellys plantejaran les seues reivindicacions al Parlament Europeu al setembre

De la mà de la portaveu d'Esquerra Unida al Parlament Europeu, Marina Albiol, l'associació Las Kellys, que agrupa a milers de cambreres de pisos de tot l'Estat espanyol, presentarà el proper mes de setembre les seues reivindicacions a la Comissió de Peticions del Parlament Europeu, després que haja prosperat la petició formulada mesos enrere.
| 21 julio, 2017 07.07
Les Kellys plantejaran les seues reivindicacions al Parlament Europeu al setembre
Foto: @MartaSerres

Marina Albiol assenyala que “es tracta d’un col·lectiu de professionals, pràcticament dones en la seua totalitat, que sistemàticament es veuen sotmeses a unes condicions laborals abusives, especialment durant la temporada de major activitat al sector hostaler. Pràcticament s’ha regularitzat entre les grans cadenes d’hotels un règim d’explotació cap a aquestes cambreres que està afectant a la seua salut, que no els permet períodes de descans mínims, que no deixa que puguen conciliar la feina amb la seua vida personal, i en general cada vegada tenen condicions més precàries. Davant aquesta realitat, es veuen obligades a recórrer a les institucions europees per fer-se escoltar”.

La pròpia Albiol recorda que “ja fa temps que estem treballant amb el col·lectiu de les cambreres de pis, les Kellys, per a que traslladen la seua lluita al Parlament Europeu, perquè s’ha d’actuar d’immediat per frenar unes condicions laborals absolutament abusives i que cada vegada s’agreuja més amb l’entrada de les empreses multiservei, on les condicions laborals són encara pitjors. En els darrers temps, s’han multiplicat les sancions a aquestes empreses i als establiments que se n’aprofiten d’aquest sistema de subcontractació, el que evidencia que es tracta d’una mala praxi que fa que les treballadores hagen de patir les pitjors conseqüències”.

La petició subratlla el fet que les condicions laborals d’aquest col·lectiu incompleixen diverses normatives europees: “S’està vulnerant legislació europea, entre altres aspectes, sobre seguretat en el treball, sobre el dret a la conciliació familiar i professional, sobre la protecció durant la maternitat o la malaltia o sobre accidents laborals”, indica la portaveu d’EU a Brussel·les, concloent que aquests incompliments “posen de manifest que desenes de milers de dones pateixen sistemàticament unes condicions laborals que no haurien de ser pròpies d’Europa. Confiem a que les autoritats europees escolten les seues reivindicacions i actuen en conseqüència per a posar fi a aquestos abusos”.

21 julio, 2017

Autor/Autora


Flickr
Twitter
Facebook

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.

CERRAR