Mundo

La CUP denuncia la “passivitat del Govern” davant les agressions de l’extrema dreta

La formació anticapitalista considera que “l’Estat no ha vist mai l’extrema dreta com un perill, sinó com una col·laboradora necessària de la repressió”. Afegeix que “negar les agressions o que hi ha grups d’extrema dreta organitzats és contribuir en la seva impunitat”.
| 9 agosto, 2018 13.08
La CUP denuncia la “passivitat del Govern” davant les agressions de l’extrema dreta
Foto: @AlcaldessaVic

La CUP ha presentat aquest dijous a Verges (Baix Empordà), una iniciativa de Declaració institucional per facilitar la creació dels Comitès de Solidaritat Antifeixista (CSA). Aquesta iniciativa va ser aprovada al ple de l’ajuntament de Viladamat i que es portarà a debat avui a Guiamets, a Celrà al setembre i que com a CUP es farà arribar arreu del país.

La voluntat és denunciar les agressions feixistes arreu del territori i subratllar el paper històric que ha tingut l’extrema dreta als Països Catalans. “L’Estat no ha vist mai l’extrema dreta com un perill, sinó com una col·laboradora necessària de la repressió i ha tingut la connivència policial”, ha subratllat Ignasi Sabater, alcalde de Verges.

També s’ha volgut denunciar la passivitat del Govern de la Generalitat, de la Conselleria d’Interior i dels Mossos d’Esquadra davant l’augment d’agressions. La diputada de la CUP-CC, Natàlia Sánchez, ha insistit en què “negar les agressions o que hi ha grups d’extrema dreta organitzats és contribuir en la seva impunitat”.

“Davant la manca de resposta i la inacció del Govern, l’autoorganització popular compromesa amb la resistència i desobediència civil activa i no violenta, ha incentivat la creació dels Comitès de Solidaritat Antifeixista”, ha assenyalat la formació anticapitalista. En aquest sentit, Robert Sabater, alcalde de Viladamat, ha constatat que la voluntat del govern de l’Ajuntament és “donar suport als CSA des de les institucions per garantir la convivència als municipis”.

9 agosto, 2018

Autor/Autora


Flickr
Twitter
Facebook

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.

CERRAR