#Catalunya  Mundo

La CUP convoca Assemblees obertes arreu del territori per “traslladar els debats estratègics fora dels despatxos”

Segons la formació “l’objectiu és compartir crítiques i propostes per encarar la tardor que comença i treure els debats dels despatxos”. El partit anticapitalista també ha anunciat que impulsarà una la creació de la comissió d’investigació de l’1O.
| 19 septiembre, 2018 16.09
La CUP convoca Assemblees obertes arreu del territori per “traslladar els debats estratègics fora dels despatxos”
Foto: @cupnacional

La CUP inicia un procés participatiu d’Assemblees Territorials obertes a tota la població, convocades a partir del 20 de setembre i fins el 29 de setembre, per tal de “traslladar els debats estratègics fora dels despatxos un any després dels fets de la tardor passada”.

Segons ha informat la formació en els debats, es parlaran “temes com la verticalitat i opacitat en la presa de decisions per part dels partits de l’independentisme hegemònic, la renuncia a desobeir la legalitat espanyola per part de les institucions o la gestió neoliberal i empitjorament de les condicions de vida de les classes populars, així com aprofundir en l’anàlisi de l’octubre del 2017 i en tot allò que va fallar”.

“Davant del nou cicle polític marcat per la repressió i per la desorientació del govern de la Generalitat i del Parlament de Catalunya, els membres del Secretariat Nacional i del Grup Parlamentari de la CUP-CC recorreran el territori per tal d’abordar les línies estratègiques de la CUP en el context actual i escoltar la visió de la gent per donar-li una perspectiva transversal a aquest nou cicle polític que comença”, han afirmat des de l’organització.

“No podem cedir tota la iniciativa a l’Estat amb els judicis de la tardor, la resolució de la qüestió de la suspensió de diputades exiliades i preses, o amb la falta d’atenció a una sanitat i una escola públiques amb molts problemes”, assegura el portaveu del Secretariat Nacional de la CUP, Lluc Salellas.

La CUP-CC impulsa la creació de la comissió d’investigació de l’1O

D’altra banda, la CUP Crida Constituent ha decidit impulsar la creació d’una comissió d’investigació de l’1 d’Octubre al Parlament de Catalunya amb l’objectiu d’analitzar “la magnitud repressiva de tots els aparells de l’Estat espanyol i les seves conseqüències, no només durant la celebració del referèndum d’autodeterminació sinó durant els dies previs i posteriors, on es va posar en evidència l’existència d’una operació d’Estat”.

EL 20 de setembre fa justament un any que la Policia Nacional Espanyola va assetjar la seu nacional de la CUP durant més de set hores i que va intentar entrar-hi sense una ordre judicial. Aquests fets, denunciats al jutjat d’Instrucció 9 de Barcelona i desestimats per part d’aquest mateix jutjat, suposen per la formació anticapitalista “una clara vulneració dels drets polítics i civils i formen part de tot l’operatiu d’Estat que va iniciar dies abans de la celebració del referèndum, així com les moltes altres vulneracions de drets fonamentals que es van produir en contra d’un poble que pretenia exercir el dret a l’autodeterminació”.

La CUP-CC lamenta que gairebé un any després de la celebració del referèndum d’autodeterminació de l’1 d’Octubre “encara no hi hagi hagut cap iniciativa per part de tots els grups parlamentaris, independentistes o no, que pretengui investigar què va passar durant la tardor passada”.

19 septiembre, 2018

Autor/Autora


Twitter
Facebook

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.

CERRAR