#Catalunya  Mundo

La CUP-CC vota en contra del dictamen de Llarena ja que “no garanteix la sobirania del Parlament”

La formació independentista ha demanat a la resta del sobiranisme que es “planti davant la imposició” i que “aposti per una ruptura clara i que ho faci al costat de la gent, pels drets de totes per la llibertat d’expressió i contra la repressió, l'exili i les presons”
| 2 octubre, 2018 17.10
La CUP-CC vota en contra del dictamen de Llarena ja que “no garanteix la sobirania del Parlament”
Foto: Parlament (Twitter)

“El Tribunal Suprem espanyol pretén intervenir sobre qui pot tenir la condició de diputat del Parlament de Catalunya amb la interlocutòria dictada pel jutge Llarena en relació a la suspensió del vot dels diputats que es troben a la presó o a l’exili”, ha senyalat la formació anticapitalista per explicar el seu vot en contra de la suspensió.

Per la CUP-CC “amb l’aplicació de l’article 384 Bis de la LECRIM, el jutge Llarena es converteix en legislador inventant-se una normativa que no contempla el reglament i que vulnera la sobirania del Parlament i els resultats electorals sorgits de les eleccions del 21 de desembre”.

Per aquest motiu, la CUP Crida Constituent ha votat en contra del dictamen sobre la “suspensió dels drets i deures dels diputats aprovat a la comissió de l’Estatut dels diputats”, ja que considera que votar a favor seria assumir la intervenció repressiva de l’Estat espanyol.

Pel que fa al segon punt del dictamen, que indica que “mentre duri la situació judicial i actual i no es resolguin el recursos, els drets puguin ser exercits pels membre del ‘grup parlamentari que designin’”, la formació d’esquerres també ha votat en contra ja que és “un recurs més per acomodar-se a la interlocutòria del Tribunal Suprem dictada el 9 de juliol de 2018”.

“Des del grup parlamentari de la CUP no es pot permetre que sigui el jutge Llarena qui decideixi com i qui pot votar al Parlament de Catalunya ni podem avalar el desenvolupament de cap resolució d’una justícia que parteix de la set de venjança contra un poble que ha demostrat que vol autodeterminar-se”, ha assegurat la diputada Maria Sirvent.

En aquest sentit, la CUP-CC creu que hi ha altres mecanismes per garantir que “els drets i deures dels diputats quedin intactes que no passa necessàriament per buscar un encaix dins de la interlocutòria del Tribunal Suprem”.

Per aquest motiu, la CUP-CC ha demanat al Parlament que es “planti davant la imposició”, que “aposti per una ruptura clara i que ho faci al costat de la gent, pels drets de totes per la llibertat d’expressió i contra la repressió, l’exili i les presons”.

2 octubre, 2018

Autor/Autora


Twitter
Facebook

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.

CERRAR