Mundo #RepúblicaCAT

La CUP-CC creu que s’hauria de suspendre l’activitat parlamentària durant la campanya del Referèndum

La CUP-CC considera que el focus de l’acció política es desplaça a l’espai públic i a la mobilització social. D'altra banda, aquest dimecres la CUP "pre-comença simbòlicament" el darrer tram de la campanya pel referèndum, "Sí, viure vol dir prendre partit".
| 12 septiembre, 2017 18.09
La CUP-CC creu que s’hauria de suspendre l’activitat parlamentària durant la campanya del Referèndum
Foto: Victor Serri (La Directa)

Després dels proppassats dies 5 i 6 de setembre, en què el Parlament de Catalunya va aprovar la Llei de Referèndum i la Llei de Transitorietat Jurídica i Fundacional de la República, i de la Diada de l’11 de setembre en què “la gran mobilització assolida ha confirmat, una vegada més, la ferma voluntat popular d’autodeterminació d’una majoria del nostre País”, la CUP-CC considera que el focus de l’acció política es desplaça a l’espai públic i a la mobilització social.

“Aquests són els àmbits on ara es disputa, principalment, el debat sobre el dret a decidir i les iniciatives civils encaminades, conjuntament amb l’acció del Govern de la Generalitat, a fer efectiva la realització del Referèndum d’Autodeterminació el proper 1 d’Octubre”, afirmen en un comunicat.

La CUP-CC, en aquest context marcat per la campanya del Referèndum de l’1 d’Octubre, entén, “i així ho ha proposat a la Mesa del Parlament tot i que no ha estat acceptat pels altres grups, que l’activitat parlamentària ordinària cal que sigui reconsiderada i reduïda a requeriments excepcionals i d’urgència”.

En conseqüència, el Grup Parlamentari de la CUP-CC reduirà al mínim possible la seva activitat parlamentària ordinària, per “tal de centrar el seu treball polític en el debat i iniciatives pròpies de la promoció, preparació i realització del Referèndum 1-O”, que “són les que avui més poden contribuir al desenvolupament de la democràcia a casa nostra, a l’obediència al mandat democràtic emanat del 27S, i a la garantia dels drets civils i polítics de tothom qui el proper 1O vulgui participar en el Referèndum, sigui quina sigui la seva opció de vot”.

“Sí, viure vol dir prendre partit”, campanya de la CUP pel referèndum

1O CUP campaña Xarxes_3actes (1)

D’altra banda, aquest dimecres la CUP “pre-comença simbòlicament” el darrer tram de la campanya pel referèndum, “Sí, viure vol dir prendre partit”, amb una acció simultània a les quatre capitals dels Països Catalans: Barcelona, València, Palma i Perpinyà. La campanya continuarà divendres amb un gran acte a l’Hospitalet.

Segons informen en una nota de premsa, la campanya que la CUP ha dissenyat és “una campanya clàssica amb una roda de premsa al matí, i un gran acte a la tarda, cada dia des de divendres 15 fins a divendres 29. Els actes més importants són el d’inici, el central i el final a Barcelona, dijous 28”. En total la CUP ha organitzat aquest setembre més d’un centenar d’actes arreu del territori.

“La campanya de la CUP no va firmada com a CUP en la majoria dels seus materials, perquè entenem que aquesta no és una campanya per guanyar com a partit, sinó per guanyar com a societat, i perquè aspirem a que la població vagi a votar i a votar ‘sí’ al referèndum, no a vincular-ho necessàriament amb una organització”. També per això, “als nostres actes hem convidat gent de moltes sensibilitats diferents i de fora del món cupaire”, finalitzen.

 

12 septiembre, 2017

Autor/Autora


Flickr
Twitter
Facebook

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.

CERRAR