Mundo #RepúblicaCAT

Diputats de la CUP-CC visiten a Carles Puigdemont a Brussel·les per mostrar el seu suport al “govern legítim”

Els diputats de la CUP Anna Gabriel i Benet Salellas s'han desplaçat a Brussel·les per trobar-se amb els membres del "govern legítim" de Catalunya. Gabriel ha posat èmfasi en el poder judicial espanyol i en "l'actitud de venjança" cap a Catalunya: "Això no és un problema del govern del PP, és estructural". D'altra banda, la CUP decideix aquest diumenge el paper que ha de tenir el 21D.
| 10 noviembre, 2017 19.11
Diputats de la CUP-CC visiten a Carles Puigdemont a Brussel·les per mostrar el seu suport al “govern legítim”
Salellas, Puigdemont i Gabriel a Brussel·les. Foto: CUP

Aquest dijous i divendres, els diputats Anna Gabriel i Benet Salellas, en representació de la CUP-CC han estat a Brussel·les, on s’han reunit amb el president Carles Puigdemont per una banda i amb els consellers Toni Comín, Clara Ponsatí, Lluís Puig i Meritxell Serret, per l’altra.

El motiu de les trobades ha estat, en primer lloc, “mostrar el suport de la CUP-CC cap a la part del govern legítim i republicà de la Generalitat que queda en llibertat”. Un suport “especialment intens en el moment de repressió democràtica que viu Catalunya amb l’aplicació del 155 i la dissolució d’un parlament democràtic per part de PP, Cs i PSC”, segons han afirmat en una nota de premsa.

A les trobades s’ha mostrat “la necessitat de seguir denunciant a tots nivells, també en l’àmbit internacional, l’absència de garanties democràtiques i de respecte de drets fonamentals que suposa el règim 78”.

Anna Gabriel ha posat èmfasi en el poder judicial espanyol i en “l’actitud de venjança” cap a Catalunya: “Això no és un problema del govern del PP, és estructural: fiscalia, jutges i policia són l’espina dorsal d’aquest règim del 78 que es demostra incapaç de reconèixer drets i que només sap reprimir aquells que els exerceixen”.

A les reunions s’ha aprofitat per compartir la preocupació pel fet de que vuit consellers es mantinguin empresonats i la “continuïtat de l’ofensiva repressiva cap a la mesa del Parlament”.

D’aquesta manera, també s’ha posat sobre la taula que “les estratègies i decisions preses durant els darrers mesos no havien imaginat que la resposta de l’estat seria repressiva, antidemocràtica i sense voluntat de solucions”.

La CUP decideix aquest diumenge el paper que ha de tenir el 21D

D’altra banda, la CUP-CC convoca, aquest diumenge, una Assemblea Nacional Extraordinària (ANE) per decidir el paper que ha de tenir l’organització de cara a les eleccions del 21D. El lloc de l’ANE serà el Palau d’Esports de Granollers que acollirà aproximadament 4.000 militants de la CUP i de les organitzacions que conformen la Crida Consituent.

“La clausura de l’assemblea amb les resolucions acordades dependran de l’agilitat en la presa de decisions, però suposem que serà cap a les 19.00 horas. Demanem que com sempre es respectin els processos i espais de debat i decisió interns”, apunta la CUP.

10 noviembre, 2017

Autor/Autora


Flickr
Twitter
Facebook

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.

CERRAR